Anadolu Ajansı Okulumuzda

Medya Okuryazarlığı Seminerleri Devam ediyor

Okulumuz İngilizce öğretmeni Muhammed Salih TAŞDEMİR yürütmüş olduğu From Challenges to Critical Thinkers: Empowering Girls Through Media Literacy adlı proje kapsamında Anadolu Ajansı Gaziantep muhabiri Mehmet Akif Parlak’ı konuk ettik.

26.03.2024 67

Anadolu Ajansı Okulumuzda

Medya Okuryazarlığı Seminerleri Devam ediyor

Anadolu Ajansı’ndan Akif Parlak projeye dahil olan öğrencilere ve diğer sınıflardan gelen konuk öğrencilere muhabirlik yaşamı boyunca edindiği deneyimler, Suriye’deki savaş muhabirliği tecrübesi ve eğitim kariyeri gibi konularda öğrencilerimize seminer verdi. Parlak muhabirlik ile ilgili şunları ifade etti: “Muhabirlik aslında bir meslek olarak değil, bir yaşam tarzı olarak görülmeli. Bu işi yaptığınız zaman geceniz gündüzünüz birbirine karşıyor ama çok daha renkli bir hayatınız oluyor”.

Seminer sonunda öğrenciler Parlak’a okulda gerçekleştirecekleri habercilik projesi ile ilgili bazı tavsiyeler, bugüne kadar yaptığı en ilginç haberler ve sosyal medya haberciliği gibi konularda sorular yönelttiler. Projeden sorumlu öğretmen Salih TAŞDEMİR konuğumuza ziyaretinden ötürü hediye takdim etti.

Kıymetli zamanını ayırıp okulumuza kadar geldiği için Anadolu Ajansı Gaziantep muhabiri Mehmet Akif Parlak’a teşekkür ediyoruz.

26-03-202426-03-2024